Oszumi Josinori eredményei vezettek el az autofágia kutatásának jelenleg is zajló forradalmához, ugyanis ő fedezte fel az élesztőben azokat a géneket, amelyeknek a termékei szükségesek az autofág lebontás legfontosabb útvonalához. Az autofágia lényege a sejtben zajló felépülés és a lebomlás dinamikus egyensúlya. A sejtek saját anyagainak és...
Szakembereknek
A BIOLÓGIAI TERÁPIÁK ATYJA,SIR RAVINDEN N. MAINI A SEMMELWEIS BUDAPEST AWARD IDEI DÍJAZOTTJA
A londoni Imperial College emeritus professzora, az Oxfordi Egyetem vendégprofesszora, Sir Ravinder N. Maini a 2017-es Semmelweis Budapest Award díjazottja. A Semmelweis Egyetem legnagyobb presztízsű nemzetközi tudományos elismerését a gyulladásos betegségek kezelését forradalmasító biológiai terápiák kifejlesztéséért vehette át a tudós. Sir...
A tudományos kutatás tükrében
A larvált, sejtszintű gyulladások klinikai jelentősége a krónikus, progresszív betegségeink tekintetében
Áttörés a sejtszintű gyulladás felismerésében
A fő gyulladási faktorok jellemzői,mechanizmusai
Prof. Sir Ravinder Maini
Dr.Paul Clayton előadása a sejtszintű gyulladásról
2018 szeptember 15-én Budapesten tartott előadást Paul Clayton professzor úr, akinek különleges szakterülete az alkalmazott táplálkozástudomány.
Jelenleg a munkássága fókuszában a többkomponensű táplálkozástudományi programok tervezése áll, melyek alkalmazásával megelőzhetőek vagy visszafordíthatóak a degeneratív betegségek, mint rákos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek, kötőszöveti betegségek.
Szakterülete az alkalmazott táplálkozástudomány. Orvosi diplomáját 1972-ben "summa cum laude" minősítéssel szerezte az Edinburgh-i Egyetem Farmakológia Karán. 1976-ban szerezte meg az egyetemen a PhD tudományos fokozatot. Kutatási területe a neurofarmakológia.
Kutatási tevékenysége olyan témákra összpontosult, mint a B-típusú alultápláltság okai és annak hatása az egyénre és a közegészségügyre, a "funkcionális", tömegfogyasztásra szánt ételek és italok fejlesztése és tervezése, olyan többkomponensű táplálkozástudományi programok tervezése, melyek alkalmazásával megelőzhetőek vagy visszafordíthatóak a degeneratív betegségek (rákos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek, kötőszöveti betegségek), valamint kombinált táplálkozási és gyógyszerészeti programok optimalizálása a HIV/AIDS betegségek hatékonyabb kezelésének érdekében.
Többek között a Westminster-i Egyetem Táplálkozástudományi Karán és a Middlesex-i Egyetemen tart előadásokat hallgatóknak.